1-معدن مسكوويت (ميكا، فلدسپات) ماسوله : اين معدن در فاصله حدود 65 كيلومتري غرب شهرستان رشت و 35 كيلومتري جنوب غرب شهرستان فومن واقع مي باشد. عمده اين فاصله به جز چند كيلومتر انتهايي جاده آسفالته و بقيه جاده شوسه خاكي مي باشد.
ماده معدني در داخل سنگ هاي آذرين دوران اول كه تا حدود زيادي نيز دگرگون شده اند يافت و تركيب كاني شناسي ماده معدني استخراجي عمدتاً شامل كوارتز، فلدسپات و مسكوويت مي باشد. ذخيره اين معدن طبق گواهينامه كشف صادره براي آن در حدود 20000 تن ميكا و 100000 تن فلدسپات مي باشد. اين معدن هم اكنون غيرفعال بوده و در حال حاضر عمليات اكتشافي با استفاده از اعتبارات بند (الف) بودجه سال 1379 توسط وزارت معادن و فلزات در غالب طرح اكتشاف سراسري ميكا بر روي آن در حال انجام مي باشد.
2-معدن ميكا (بيوتيت) يا علي گوابر املش :اين معدن كه در بخش جنوبي محدوده اكتشافي اين شركت (پروانه حاضر) و در فاصله 5 كيلومتري جنوب غربي مركز شهرستان املش واقع مي باشد، به وسيله يك جاده شني درجه 3 به طول تقريبي 3 كيلومتر به محل كارخانه فرآوري كه متعلق به شركت گيلان ميكا مي باشد متصل بوده و به واسطه قرار داشتن در مجاورت روستاي يا علي گوابر به اين نام، نام گذاري شده است.
3-معدن ميكاي قره باغ : اين معدن در بين گردنه قوشجي و درياچه اروميه و در فاصله 75 كيلومتري شهر اروميه و در كنار روستاي قره باغ واقع مي باشد. ذخيره قطعي اين معدن با توجه به عمق سونداژ انجام شده حداكثر 20 متري معادل 11500
تن گزارش گرديده است. از اين معدن هر دو نوع ميكاي سياه و سفيد (بيوتيت و مسكوويت) استخراج گرديد. اين معدن هم اكنون هم فعال مي باشد.
از ساير معادن قابل توجه ميكاي كشور ميتوان به معادن زير اشاره نمود :
4- معدن ميكاي ناحيه اي يارم قيه خوي در استان آذربايجان غربي.
5- معدن ميكاي ناحيه اي زارعان در 24 كيلومتري شمال شرقي شهرستان خوي.
6- معدن ميكاي زمان آباد و كمري منگاوي و كندهلان در استان همدان.
بررسي ميكاي مورد نياز كشور : انواع ميكاي مصرفي در كشور به صورت هاي ورقه اي، خرده ميكا و ميكاي فلسي از همه انواع ميكاها بوده و ضمناً خرده هاي ميكا به صورت بلوكها و ورقه هاي نازك به دست مي آيد كه به صورت قالبي ساخته شده و براي
ساختن كاغذ، ميكا به كار مي رود.
طبق آمارهاي موجود كشور، با توجه به نياز روز افزون صنايع مختلف به ويژه صنعت نفت، لاستيك سازي، متالوژي و … ساليانه به حدود 1800 تن ميكا نياز دارد، كه البته8 نزديك به 40 درصد آن در صنعت نفت (در بخش حفاري هاي نفتي) مورد مصرف قرار مي گيرد. از ساير واحدها عمده مصرف كننده اين ماده ارزشمند و حياتي مي توان، صنايع لاستيك سازي كشور با مصرف ساليانه بيش از 350 تن، صنايع تزئيني و آرايشي با مصرف 150 تا 200 تن و صنايع رنگ سازي، برق الكترونيك و… مجموعاً با بيش از 400 تن اشاره نمود.
افزون بر موارد فوق الذكر مسئله اي ديگر كه در مورد ميكاي توليدي عمده معادن كشور وجود دارد اين است كه كيفيت اين ميكاها به مراتب نامناسب تر از ميكاي وارداتي بوده و عمده آنها قابليت مصرف در صنايع استراتژيك نظير شركت ملي حفاري، صنايع متالوژي و برق و الكترونيك و … را ندارند.